Εκτέλεση
Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε όλα τα χόρτα και τα κρεμμύδια. Τα τοποθετείτε σε ένα
σουρωτήρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε μια πρέζα αλάτι και τα στύβετε καλά να φύγουν τα
όλα τα υγρά. Αδειάζετε τα λαχανικά σε μια λεκάνη, προσθέτετε το τυρί τριμμένο με το χέρι,
προσθέτετε το λάδι και ανακατεύετε πάλι.
Βουτυρώνετε πολύ καλά το ταψί του φούρνου μέχρι να ασπρίσει, το πασπαλίζετε με
καλαμποκάλευρο και ραντίζετε με νερό εναλλάξ με καλαμποκάλευρο ώστε να καλυφθεί
όλη η επιφάνεια του ταψιού και νερό λίγο ίσα – ίσα να βρέχεται το αλεύρι.
Ρίχνετε από πάνω το μείγμα με τα χόρτα που ετοιμάσατε, στρώνετε το μείγμα καλά,
πασπαλίζετε με καλαμποκάλευρο και ραντίζετε με λίγο νερό. Περιχύνετε με το υπόλοιπο
λάδι.
Ψήνετε τον πλαστό στο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το
φούρνο μας).
Υλικά : Υλικά για το ταψί της κουζίνας
Καλαμποκάλευρο : 700 – 800 γρ.
Αλάτι : Λίγο
Μυρωδικά : 1 κιλό διάφορα χόρτα και μυρωδικά ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο : 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
Κρεμμύδια : 2 ξερά μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Τυρί : 500 γρ. τυρί φέτα
Ελαιόλαδο για τα χόρτα : μισή κούπα τσαγιού ελαιόλαδο για τα χόρτα
Βούτυρο : αρκετό βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
Ελαιόλαδο για να περιχύσετε την πίτα : 2 φλιτζανάκια ελαιόλαδο για να περιχύσετε την πίτα
Χρειάζεται να κάνεις Είσοδος πριν υποβάλεις την κριτική σου.
Apostolos Komp
Greece
Με αυτή την πίτα μεγαλώσαμε!!! Πεντανόστιμη!!! Πόσες αναμνήσεις μπορεί να χωρέσει μια γεύση...
Ενημέρωση Τιμής : Πλαστός από τα ορεινά χωριά
Ενημέρωση Κριτικής
Ειδοποίηση επιβεβαίωσης
Are you sure to delete this review?
Πολιτική Cookie
Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε cookies ή οποιεσδήποτε άλλες τεχνολογίες παρακολούθησης όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε άλλης φόρμας πολυμέσων, ιστότοπου για κινητά ή εφαρμογής για κινητά που σχετίζεται ή συνδέεται για να βοηθήσουμε στην προσαρμογή του ιστότοπου και στη βελτίωση της εμπειρίας σας. Περισσότερα